Ембематичната българска банда Остава, отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов

...
Ембематичната българска банда Остава, отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов
Коментари Харесай

Остава с юбилеен концерт на Античния


Ембематичната българска банда Остава, отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два огромни концерта в Античния театър в Пловдив  на 20 септември и Зала 1 на НДК, София на 7 октомври.

Историята на „ Остава„  е вплетена в живота на генерации българи с помощта на песни като „ Ще дойдеш ли с мен “, „ Мъничко дребосъче “, „ Шоколад “, „ Бесен “, „ Океан “ и доста други. Характерният жанр на групировката, характерният и сетивен вокал на Свилен, текстовете, които ни карат да се замислим, са измежду причините „ Остава„  не единствено да „ остане “ 30 години на музикалната сцена, само че и да е следвана от хиляди фенове.

В дългогодишната си история „ Остава„  имат безчет изяви в страната и чужбина, над 20 видео клипа, 6 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многочислени шлагери, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена. 

„ Като отговорна социална медия и културна институция БНР подкрепя и подкрепя развиването на музикалното изкуство.

Формирането на усет у публиката към стойностната българска музика е част от задачата на националното радио. Да споделиш страстите и чувствата на артистите и техните почитатели, да бъдеш там, където се ражда изкуството и мощната връзка сред публиката и създателите, ето това ни прави същински и покрай това, от което имат потребност нашите слушатели,  нашата публика и хората, които основават изкуството “, казва генералният шеф на медията Милен Митев.

По повод 30-годишния си празник,   Остава„  планират да показват двата най-мащабни концерта в историята си. Подготовката им тече към този момент няколко месеца, а звукът, осветлението и мултимедиата са измислени по този начин, че да подсилят страстта, която музиката на „ Остава„  предизвиква. Само преди няколко месеца Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян издадоха най-новия си албум „ Кислород “, песни от които също ще прозвучат на огромните ни концертни подиуми.

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на „ Остава “ ще бъде записано и непокътнато като аудио и видео наличие. То ще бъде налично посредством стратегиите и цифровите платформи на БНР.

Билети за огромните концерти на Остава в Пловдив и София могат да бъдат открити в мрежата на Eventim и партньорските каси.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР